Het juiste overhemd voor een congres: 3 tips!

0

Je hebt een congres van 1 of meerdere dagen. Belangrijk want je gaat met collega’s of concullega’s of externen toch 1 of meer dagen samen besteden. Welke overhemden neem je mee? en hoe bereid je je voor? Hieronder enkele tips voor het meenemen en dragen van heren blouses.

Tip 1. Neem niet teveel kleding mee, kies je favoriet

Een veelgemaakte fout is het meenemen van bijvoorbeeld “alle overhemden”. Het nadeel hiervan is dat je vaak met 1 tas niet meer uitkomt en op de bewuste dag alsnog niet kunt kiezen: omdat je eerder ook nog niet gekozen hebt. Voor een congres van 1 dag neem je 1 of misschien 2 overhemden mee. Neem een effen of neutrale kleur voor de dag en kies iets leuks uit voor de avond. Heb je een meerdaags congres kies dan 2 overhemden per dag uit met een maximum van 6 & vraag direct aan de receptie of men een stoom dienst levert. Na dag 1 laat je prinsheerlijk je overhemden stomen.

Tip 2. De pasvorm

Omdat je de hele dag zit of langer op 1 plek bent is het te adviseren om een overhemd mee te nemen van een wat ontwikkelde weving zoals en twill of oxford. Kies een overhemd dat niet te nauw aansluit: je krijgt het hierdoor al snel warm en kunt je minder goed bewegen. Een dun overhemd kan leiden tot zweetplekken als je dan inees moet opstaan voor een oefening of break out. Ga je daarna nog naar de borrel? kleed je dan snel even om en zoek een lekker getailleerd overhemd uit waar je je lekker in voelt.

Tip 3. En niet zeker? Vervang uw overhemden! Koop lekker iets nieuws.

De gemiddelde man in Nederland draagt overhemden soms tot wel 10 jaren of meer. En uit navraag blijkt dat sommige heren nog overhemden hebben hangen uit de vorige eeuw (die ze vaak niet meer dragen). Wij adviseren om iedere 3 jaren de kledingkast even door te nemen en alle overhemden naar het goede doel te brengen die: 1) je al meer dan 1 jaar nooit hebt gedragen of 2) ouder zijn dan 3 jaren. Het is immer leuk om iets nieuws aan te schaffen en daarnaast merk je dan pas het verschil tussen een nieuw en oud overhemd. Tip! laat je persoonlijk adviseren in de winkel en beter nog laat je even opmeten.

TOP 5 overhemden voor een congres of beurs

  • wit two-ply twill weving (dikkere stof)
  • lichtblauw penstripe met satijn weving
  • lichtblauw effen overhemd met een twill weving (licht schuin lijntje)
  • overhemd wit met dubbele manchet
  • donkerblauw navy overhemd satijn
  • Top merken: Circle of Gentlemen, Arrow, Eton en Profuomo

Overhemden.com: overhemden specialist van Nederland en België. Koop uw overhemden vertrouwd en met persoonlijke service online.

Delen

About Author